Coenzima Q10 – Cod 930

Coenzima Q10 (60 capsule) – 165,23 lei

Coenzima Q10 (Ubichinona, CoQ10) este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.
Coenzima Q10 (CoQ10, cunoscuta si ca ubichinona) este un element esential prezent in orice celula a fiintelor vii.

Beneficii:
– furnizeaza 100 mg de CoQ10 naturala cu biodisponibilitate ridicata.
– nimic artificial, niciun colorant, aroma, indulcitor sau conservant artificial adaugat.
– este cunoscut ca nivelul de CoQ10 scade in mod natural odata cu imbatranirea: atat din cauza unei eficiente reduse a productiei (biosintezei) in corp, cat si datorita cererii metabolice crescute.

Productia noastra naturala de CoQ10 scade odata cu inaintarea in varsta, acest fapt duce adesea la o scadere cu 50% la varsta de 50 de ani.
– alimentatia si stilul de viata sunt cunoscute drept cauza pentru saracirea nenaturala a CoQ10 in organism.
– folosirea unor medicamente prescrise in baza de reteta, in special “statinele” pentru scaderea nivelului de colesterol din sange, si alte medicamente care se vand liber, pot duce la saracirea CoQ10 in corp.
– amestec exclusiv NeoLife de fito-lipide & steroli, extrasi din cereale integrale.
– exclusiv amestec NeoLife de polifenoli, ce furnizeaza polifenoli naturali extrasi din alimente integrale, cu resveratrol din struguri rosii.
– L-cisteina, aminoacidul limitant necesar pentru biosinteza celulara a glutationului.
– tehnologia de incapsulare unica: digestia incepe in numai 2 minute, usurand o absorbtie rapida.

NeoLife foloseste tehnologii biogenice de avangarda pentru a furniza o CoQ10 naturala de calitate farmaceutica, intr-o forma cu o biodisponibilitate ridicata si in combinatie cu un profil unic de nutrienti importanti de suport.

comanda acum

click aici pentru comanda rapida

Carenta sa genereaza dereglari in procesele de oxidoreducere ce se desfasoara la nivel celular si cauzeaza astfel tulburari dintre cele mai diverse in functionarea organismului. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand cantitatea de CoQ10 scade cu numai 25% fata de normal. In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de CoQ10, apar semnele insuficientei cardiace, hipertensiunii si ale altor numeroase boli.

Coenzima Q10 este sintetizata in organism in cantitatea necesara pentru functionarea normala a celulelor pana la varsta de 30 de ani. In paralel cu procesul imbatranirii, scade si cantitatea de CoQ10 din organism, impunandu-se suplimentarea sa prin hrana si respectiv prin utilizarea suplimentelor alimentare. CoQ10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Structura sa aminteste de cea a vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic.

Din punct de vedere biochimic, CoQ10 are rol reglator in procesul de generare a energiei ce se desfasoara la nivelul mitocondriilor, acele centre minuscule ale celulelor unde se sintetizeaza moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare incarcatura de energie produsa de organismul uman. CoQ10 mai este cunoscuta si sub denumirea de ubichinona. CoQ10 face parte din structura celulelor umane.

Alimentele cele mai bogate in aceasta substanta sunt: somonul, macroul, sardelele, inima si ficatul de bovine. Este cunoscut faptul ca, in cazul diferitelor afectiuni ale miocardului (cardiomiopatii), rata de supravietuire peste cinci ani este foarte mica, in absenta unui transplant de inima care este deosebit de costisitor.

Uneori, si specialistii dovedesc lacune semnificative in acest sens, in contextul in care numeroase cercetari internationale au dovedit cu prisosinta eficacitatea utilizarii acestui supliment alimentar. Spre sfarsitul anilor ’80, dr. Peer Langsjoen (Temple, Texas) a analizat datele a 806 pacienti grav bolnavi de inima si a ajuns la concluzia ca tratamentul cu CoQ10 a adus ameliorari considerabile, avand efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie. Mai tarziu, cercetatorii italieni au constatat ca dupa administrarea acestui supliment alimentar la un numar de 1100 de persoane bolnave de inima, la 80% dintre ei apar semne certe de ameliorare. In anul 1990, in cadrul simpozionului desfasurat la Roma, avand ca tema CoQ10, dr. W.V. Judy a prezentat rezultatele cercetarilor sale in acest domeniu. Timp de mai multi ani, el a administrat zilnic 100 mg Q10 unor pacienti care anterior au suferit un infarct miocardic. Lotul cercetat este alcatuit din 180 de pacienti din clasa IV NYHA, stadiu al bolii deosebit de grav. Ulterior, bolnavii au fost impartiti in doua grupe distincte de cate 80 de persoane.

comanda acum

click aici pentru comanda rapida

Pacientii din prima grupa au primit in continuare numai medicamentele traditionale, iar cei din grupa a-II-a au primit pe langa acestea si 100 mg Q10. Pe parcursul anilor s-a constatat ca numarul deceselor a fost considerabil crescut in grupa celor care nu au primit Q10. Pana la sfarsitul celui de-al VI-lea an au decedat toti pacientii tratati cu medicamente traditionale. In schimb, 36% dintre cei care au primit Q10 au supravietuit, la acesti bolnavi constatandu-se semne certe de ameliorare la numai 12 luni dupa inceperea tratamentului.

La majoritatea pacientilor a crescut capacitatea functionala a inimiii si s-a redus considerabil predispozitia pentru infarct. Conform concluziei dr. Judy, aceste observatii prelungite au demonstrat cu certitudine faptul ca insuficienta cardiaca si predispozitia pentru infarct miocardic pot fi cauzate si de carenta cronica de Q10.

In Romania, ca de altfel peste tot in lume, sunt foarte multi oameni care sufera de hipertensiune, care sunt tratati cu medicamente hipotensoare traditionale (beta blocante), care pe langa efectul dorit, de normalizare a tensiunii arteriale, au si efecte secundare nedorite ce impiedica functionarea enzimelor active de CoQ10. In acest mod este perturbata alimentarea corespunzatoare cu energie a celulelor.

Din acest motiv se recomanda administrarea concomitenta cu beta blocante si a CoQ10 pentru a contracara lipsa coenzimei din organism si a preveni aparitia unor efecte adverse nedorite: oboseala, apatia, scaderea contractilitatii miocardului. In Japonia, CoQ10 este utilizata atat in tratamentul bolilor cardiovasculare, cat si pentru fortificarea sistemului imunitar. De asemenea, cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca ubichinona poate favoriza si vindecarea ulcerului duodenal.

comanda acum

click aici pentru comanda rapida

CoQ10 a dovedit proprietati curative si in afectiunile aparatului respirator, astmul bronsic si diverse alergii, precum si in psihiatrie, cu precadere in tratamentul schizofreniei si a bolii Alzheimer. S-au obtinut rezultate incurajatoare si in incetinirea procesului de imbatranire, combatere a obezitatii si a infectiilor provocate de Candida albicans, in tratamentul sclerozei multiple, a diabetului si a unor afectiuni dentare.

Nu se cunosc efecte secundare datorate consumului de CoQ10. Efectul consumului de CoQ10 incepe sa se manifeste doar dupa o perioada de timp de cateva saptamani. Exceptie fac cazurile in care deficitul de CoQ10 este sever, cand efectul terapeutic poate sa apara inca din primele zile de tratament.

INDICATII de administrare: Se iau 2 capsule pe zi pe durata meselor

Eticheta produsului

Sa aveti o viata minunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *